От х:

Днес в x:

Пери Ферел нападна Дейв Наваро по време на кoнцерт на Jane’s Addiction

Фронтменът на Jane’s Addiction Пери Ферел нападна китариста на бандата Дейв Наваро пред хиляди хора, по време на концерт на групата в Бостън, щата Масачусетс, информира Blabbermouth. Грозната сцена се разигра на 13 септември, петък, и набързо обиколи социалните мрежи. Към момента няма информация Пери да се е извинил за поведението си. Групата обаче се извини на феновете, като в същото време бе отменен концертът им в неделя (15.09).

Абсурдният инцидент стана докато групата свиреше песента „Ocean Size“ от своя сетлист. Според присъстващи на концерта през цялата вечер Пери е пял ужасно, мърморил е пред микрофона, не е произнасял думите отчетливо и вероятно е бил под въздействието на алкохол или наркотици. Крайно, крайно неприятно. На множество любителски видеа се вижда, че в конкретен момент от песента Пери агресивно блъска Дейв Наваро в рамото, започва да го ругае и да му крещи. Дейв изглежда абсолютно потресен от случката. В крайна сметка той спира да свири и слага ръце върху гърдите на Пери. Ферел дори се опитва да го удари с кроше, но се намесват хора от екипа на групата и в крайна сметка фронтменът е изнесен от сцената. За разтърваването много помогна и басистът на бандата Ерик Ейвъри. Малко след това останалите членове на групата се прегърнаха взаимно пред хората. Сред тях беше и барабанистът Стивън Пъркинс, който въпросната вечер имаше рожден ден и стана на 57 години. Така безславно свърши този концерт.

Към момента няма официално извинение от Пери Ферел за поведението му, което просто ще оставим без коментар. Въпреки това Jane’s Addiction се извиниха в социалните мрежи на всички свои фенове и отмениха следващия концерт на групата, който трябваше да се проведе снощи. Засега не е ясно какво всъщност се случва.

Като цяло седмицата за Пери Ферел беше много лоша. Различни музикални медии съобщават, че вокалистът е бил в изключително лоша форма и на концерта във вторник, 10 септември в Ню Йорк. Тогава самият Пери сподели следното пред хората:

„Дами и господа, трябва да съм честен с вас. Нещо не е наред с гласа ми. Не мога да изпея нотите като хората. Това се случи внезапно и е изненада и за мен.“

Тежки моменти за групата, която се събра най-сетне в оригиналния си състав за това турне. Предстоят още 14 концерта от въпросното и ни се струва, че съдбата им е неясна.

Някаква яснота опита да внесе съпругата на Пери – Ети Ферел. Тя публикува дълъг пост в Instagram, в който споменава следното:

„Очевидно е, че в последно време се натрупа огромно напрежение между членовете на групата и разруши магията, която прави тази банда толкова динамична. Е, динамитът е запален. Гневът на Пери растеше вечер след вечер. Той чувстваше, че шумът на сцената е адски силен и гласът му буквално се заглушава от останалите членове на групата. Пери страда от шум в ушите, а отделно от това и гърлото му е възпалено от доста време. Пери обаче полудя, след като хората започнаха да го обвиняват, че заради него останалите музиканти свирят твърде силно. В конкретния случай групата започна да свири парчето ‘Ocean’ много преди той да е дал знак, че е готов. Пери още отброяваше. Звукът на сцената беше безумно силен. Към края на песента на него не му оставаше нищо друго освен да крещи с пълно гърло, за да може изобщо да бъде чут.”

Очевидно са се натрупали проблеми между музикантите, но агресията на сцената не е начинът те да бъдат решени. Особено като се има предвид през какво премина самият Дейв Наваро за да се върне отново на голямата сцена. Жалко.

Източник: www.zrock.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини