От х:

Днес в x:

ПГТ в Хасково посрещна 107 осмокласници

    107 осмокласници, разпределени в 4 паралелки, посрещна Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково. Новите ученици ще се обучават в специалностите „Кетъринг“, „Организация на хотелиерството“, „Съдебна администрация“, „Рекламна графика“, „Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия“.

    Гости на тържеството бяха Дарина Станчева – старши експерт по професионално образование в РУО, Миглена Тянкова – председател на Окръжен съд Хасково, Таня Ганева – председател на Обществения съвет и експерт в РУО, Стойчо Ганашев – председател на Българската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите – Хасково, Митра Тодорова – ръководител на Туристическия информационен център.

    Новата учебна година бе тържествено открита с впечатляващ танц на мажоретките от гимназията и със слово на Бинка Гаджева – временно изпълняващ длъжността директор. Тя пожела на всички успешна и ползотворна година, изпълнена с нови постижения на възпитаниците. С топли думи се обърна към учениците и Дарина Станчева. Да бъдат упорити и да преследват мечтите си им пожела тя. Приветствие поднесе и съдия Миглена Тянкова.

    Изключително емоционално бе обръщението на учителите към дългогодишния директор на гимназията – Пенка Георгиева. С много цветя и думи на признателност те благодариха за отношението, грижите и подкрепата, които са получили през всичките години. Георгиева от своя страна пожела попътен вятър на всички учители и ученици.

    Тържеството продължи с песента „Хубава си моя горо“ в изпълнение на Лиляна Делчева от 10 а клас. Традиционно учениците пристъпиха прага на училището под звуците на химна на гимназията, а всеки един бе посрещнат с пита и мед.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини