От х:

Днес в x:

Първият учебен час за ботевци започна!

Химн, трибагреник, цветя и стотици усмихнати лица. С тези думи може да се опише атмосферата в двора на ЕГ „Христо Ботев“ минути преди тържественото откриване на новата учебна година. Гвардейският отряд с ръководител Димитър Кондиков  и фанфарният оркестър с ръководител Мария Митрева отново трогнаха присъстващите със своите музикални изпълнения и танцова композиция със саби. След вдигане на националното знаме и  зазвучаха думите на водещите, които припомниха на всички присъстващи, че на първия учебен ден всяко семейство празнува началото на пътя към просвета и духовност.Новата учебна 2024-2025 година започва различно за учителите и учениците от ЕГ „Христо Ботев“. Над 700 гимназисти прекрачват прага на любимото училище  преминават на едносменен режим на обучение след преместването на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в нова сграда.

Гости на тържеството бяха госпожа Събина Сюлюкчиева – Главен секретар на областна администрация и председател на училищното настоятелство, господин Байрям Байрям – зам.- кмет на община Кърджали, госпожа Галина Стефанова – председател на Обществения съвет и Ширин Хюсеин, родител на осмокласник. Те поздравиха учениците и учителите като им пожелаха здрава и успешна нова учебна година.

По традиция директорът на ЕГ „Христо Ботев“ госпожа Даниела Павлова поздрави гостите, учениците, учителите и родителите с думите: „Добре дошли в двора на ЕГ „Христо Ботев“, за да открием новата учебната 2024-2025 година. Госпожа Павлова изрази увереност, че и през тази учебна година, учениците ще печелят награди и  ще издигнат авторитета на Гимназията на международни и национални олимпиади, състезания и конкурси!В своето слово тя се обърна към новоприетите гимназисти като им пожела да бъдат усърдни, борбени и последователни в своите цели и намерения, а на бъдещите абитуриенти пожела усърдие в подготовката за Държавните зрелостни изпити и успешно представяне на изпитите за чуждоезикови дипломи и сертификати. За поредна година директорът на училището връчи ключа на познанието на Билгехан Хюсеин, ученик от осми клас, постигнал най-висок  резултат на Националното външно оценяване с пожелание „Да ни върви по вода!“

Днешният първи учебен ден за новата учебна година е последен задванадесетокласниците. Вълненията на младежите сподели Мартина Вълкова, а за доброто настроение на всички бяха музикалните поздрави от младите музикални таланти единадесетокласничките Елица Ламбева и Виктория Димитрова.

Осмокласниците първи влезнаха в сградата, където ги очакваха новите учебници и специално обръщение към тях от учителите на ЕГ „Христо Ботев“.

На добър час!

Това съобщиха от Езиковата гимназия в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини