От х:

Днес в x:

За пръв път в Хасково: Изучават испански в прогимназиален курс

    За пръв път в Хасково ученици в прогимназиалния курс (от пети до седми клас) ще изучават испански език. Това съобщи при откриването на учебната година в хасковското ОУ „Любен Каравелов“ директорът доктор Георги Джумайов. Обучението по испански език започва от тази учебна година. Като избираем предмет в училището ще може да се изучава хореография. Учениците ще могат да участват в различни извънкласни форми на обучение и спортни прояви.

    Директорът отчете като много успешна изминалата учебна година. „Всички ученици от седми клас завършиха успешно миналата година, като средният успех е по-висок от средния за страната. Резултатите от Националното външно оценяване също са добри и над средните за България“, каза още доктор Джумайов. Той приветства и поздрави за първия учебен ден учениците и учителите и им пожела още по-успешна нова учебна година. Припомни и вдъхновяващата фраза на Нелсън Мандела: „Образованието е най-силното оръжие за промяна на света към по-добро“.

    84 първокласници прекрачиха за пръв път прага на ОУ „Любен Каравелов“. Те ще се обучават в 4 паралелки.

    Първият учебен ден премина с много цветя, усмивки, песни и изпълнения на ученически фолклорни ансамбли и мажоретен състав. Гост на тържеството беше заместник-кметът на Хасково Динко Тенев. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини