От х:

Днес в x:

Тържествено откриха учебната година в СУ „Васил Левски“ в Хасково

    Новата учебна година бе тържествено открита в хасковското СУ „Васил Левски“ днес.

    По традиция празникът се проведе в двора на училището, в което тази година ще се обучават 750 ученици в 32 паралелки, като 90% от тях (590 деца) са обхванати в целодневна организация в 27 групи. Първокласниците са 80 и са разпределени в 4 паралелки.

    Тържеството започна с посрещане знамето на училището и издигане на националния флаг под звуците на химна на България. Тържествен водосвет отслужиха хасковските свещеници Кирил и Константин.

    Имаше музикален поздрав от Вокална група „Мелодия“ към СУ „Васил Левски“. Кратък рецитал представиха първокласници, които приеха „ключа на знанието“ от второкласниците.

    Приветствия към ученици, учители и родители отправи директорът на училището Милена Михайлова.

    „Мили деца, скъпи първокласници, добре дошли! Трепетна, вълнуваща и незабравима е срещата с училището, учебниците и вашата първа учителка. Бъдете здрави, питащи, търсещи и успешни. Учете се и радвайте своите родители и учители. Предстои ви изкачването на следващото стъпало по пътя на духовното ви съзряване. Бъдете упорити и амбициозни, трупайте знания с постоянство и отговорност. Вярвайте в себе си така, както ние вярваме във вас. Не забравяйте, че знанието осветява пътя ви към бъдещето“, каза в словото си Милена Михайлова.

    Сред официалните гости на празника бяха заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева и началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Силвия Касабова.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      4 -1
      20:45, 16 сеп 2024
      Много готина е госпожата с роклята на точки с оранжевия цвят на косата! ♥️ Успешна учебна година!
      • Па
        Параджия
        0 0
        00:20, 17 сеп 2024
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини