От х:

Днес в x:

Ахмед Моллахасан:В Кърджали се извършват политически уволнения на общински служители

В Кърджали се извършват политически уволнения на общински служители.От администрацията само през последните дни са освободени принудително десет души.Принуждавани са да декларират лоялност към кмета Ерол Мюмюн.Това сподели пред Кърджали бг вести ръководителят на предизборния щаб на ДПС без Пеевски в община Кърджали Ахмед Моллахасан.Той каза,че срещу поддръжници на Ахмед Доган се извършват данъчни проверки,като за бухалка се използва НАП.Натиск се упражнява и върху кметовете на населени места,твърди Ахмед Моллахасан.Той е категоричен,че целенасочено в Бастиона на ДПС-Кърджали се насажда страх.Кърджали е символ за ДПС и тук бе вкаран троянски кон,категоричен е Ахмед Моллахасан.

Той съобщи,че Областният съвет на формацията е приел декларация във връзка с уволненията в областта.Ето и текста:

Областният съвет на ДПС – Кърджали изразява своето възмущение от бруталните уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху и представители на бизнеса в област Кърджали.

ДПС винаги е спазвало принципа съревнованието на идеи и политики да бъде единствено и само на политическия терен и в името на хората. Именно това е формулата, с която се измерва доверието на избирателите през всичките тези години в общините от област Кърджали, ръководени от ДПС. Кметове на общини, ръководители на администрации и представители на местната власт винаги са се ръководили от прецизност в действията си спрямо всеки експерт и служител, който е изграждал имидж, опит и познания в продължение на години. Тези хора са ценни както за ДПС, така и за гражданите и обществото, защото те осигуряват на хората качествени и навременни административни услуги.

За съжаление през последните месеци сме свидетели на десетки поголовни смени, уволнения и репресии спрямо служители в общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Ако някой не е уволнен или освободен, той бива принуден да напусне работа по "собствено" желание. Администрациите в общините Кърджали, Джебел и Черноочене са подложени на психически тормоз и принуждавани да "определят" политическата си позиция чрез подкрепа на подписка за регистриране на партии и коалиции.

Областният съвет на ДПС осъжда подобни практики на самозабравили се политици, лишени от управленско поведение, застава твърдо и изразява безрезервна подкрепа към всички уволнени служители.

Призоваваме компетентните органи да се сезират и да вземат мерки срещу оказваните репресии спрямо държавните и общински служители и бизнеса в област Кърджали. В случая става въпрос за дискриминация, което е в разрез със законите на Република България и Европейския съюз.

В ДПС сме убедени, че най-добрият отговор от безумията, които се вършат, ще бъде даден съвсем скоро от избирателите!

  Ахмед Моллахасан е категоричен,че натискът върху последователите на почетния председател Ахмед Доган няма да ги уплаши.Той посочи,че на Централното оперативно бюро са изпратени номинации за депутатската листа.Те са общо 26.Водач е Ахмед Доган.Сред ключовите имена е и Хасан Азис.При дамите се открояват имената на Мукаддес Налбант и Елван Атила.

Кърджали бг вести

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини