От х:

Днес в x:

Празници на Театъра на сенките по случaй началото на новата учебна година в Чепеларе

Община Чепеларе ще зарадва учениците, родителите, децата и гостите на града с разнообразна програма, по случай началото на новата учебна година.
Днес от 10:30 часа в залата на Община Чепеларе (ет.3) ще има прожекция на образователен филм и презентация за историята на театралните кукли по света и древния Театър на сенките.
От 11:30 часа в Градски парк - Чепеларе ще се проведе арт работилница за изработване и декориране на кукли за Театъра на сенките. При неподходящи метеорологични условия, работилницата също ще се проведе в залата на Община Чепеларе (ет.3).
От 2009 година това сценично изкуство е в списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство.В тази връзка Община Чепеларе и Сдружение „АртеВизия“ организират гостуване на двуезична фотоизложба „Театърът на сенките – Вдъхновението“. Тя ще бъде с локация на открито Градски парк – Чепеларе и ще може да се разгледа от жители и гости на града до края на месец септември.
На 20 септември от 19:30 часа на открито в Градски парк – Чепеларе ще гостува Театърът на сенките на Одисеас Канлис и Димитра Ксанта от гр. Солун, Гърция. Тяхната постановка за деца и възрастни ще разкаже с магията на светлини и сенки приключенията на Карагьозис. Спектакълът е с превод на български език. Публиката ще може да се запознае и с автентични кукли за древния Театър на сенките.
Входът за събитията е свободен и има за цел да създаде приобщаваща и разнообразна среда за цялото семейство, която насърчава любопитството, креативността и чувството за социална отговорност у децата!
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини