От х:

Днес в x:

Безплатно обучение по програмиране и дигитални науки за ученици в Хасково

Изображение 1 от 2

    За пета поредна година Община Хасково осигурява безплатно обучение по програмиране и дигитални науки за ученици в „Училищна Телерик Академия“, съобщиха от местната администрация.

    Учениците могат да кандидатстват за безплатното обучение. За децата от Хасково обученията са в две направления – „Разработка на игри” за 5-7 клас и „Уеб програмиране” за 8-11 клас.

    Обученията са подходящи за всички желаещи, дори да нямат предварителни познания и опит в областта на технологиите. Ученици от 12 клас също могат да се обучават в специална школа по „Уеб програмиране“, която ще се провежда онлайн и събира ученици от цялата страна.

    Приемът за безплатните школи през учебната 2024/2025 година е отворен до 5 октомври на сайта на „Училищна Телерик Академия“. Всички желаещи трябва да попълнят формуляр за кандидатстване на сайта и да решат приемен тест до 5 октомври. Обученията се провеждат в рамките на учебната година и са с продължителност 72 часа.

    Школите в Хасково се организират в сътрудничество с ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“, ПМГ „Акад. Боян Петкачнин“ и с подкрепата на Община Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини