От х:

Днес в x:

Великолепен нов сингъл от Tears for Fears, групата обяви първия си лайв албум

Ню уейв героите Tears for Fears обявиха издаването на първия си изобщо албум с живи изпълнения, който ще носи любопитното  име “Songs for a Nervous Planet” (Песни за една нервна планета). Тавата излиза официално на 25 октовмри. Освен класики на групата, записвани на скорошното им турне, има цели четири нови парчета. Едно от тях получаваме днес: “The Girl That I Call Home”. Великолепна песен в най-добрите традиции на групата. 

В “Songs for a Nervous Planet” ще получим общо 22 песни. Освен четирите нови, останалите парчета са тези, които бяха включени в сетлиста на последното им турне ‘Tipping Point Tour Part II’. На практика става дума за класики на групата като “Everybody Wants to Rule the World”, “Mad World”, “Shout”, “Head Over Heels”. Песните са записани по време на концерта на групата от 11 юли във Франклин, щата Тенеси.

Много любопитен момент е този, че освен живия албум групата ни е подготвила и концертен филм озаглавен: Tears For Fears Live (A Tipping Point Film). Той е заснет същата вечер, от която са взети и живите изпълнения. Явно групата се е влюбила в концерта във Франклин. Въпросният филм ще бъде излъчван и по кината.

Ето какво разказа за него Кърт Смит от звездното дуо:

„Решихме да заснемем този филм миналата година. Причината е много проста. Аз лично смятам, че повечето хора изобщо нямат представа, че ние всъщност сме доста добра група за гледане на живо. Те ни гледат, че сме дует и си мислят, че на сцената ще има двама души на йоника и синтезатор, на плейбек ще върви някаква музика и това е. Нищо подобно. През годините ние страшно много подобрихме концертните си изпълнения.“

Роланд Орсабал допълни:

„Всъщност досега ние никога не сме издавали албум с изпълнения на живо. Така че спокойно може да кажете, че този албум го правим вече 40 години.“

Tears for Fears споделиха и първия сингъл от албума. Става дума за чудесната песен “The Girl That I Call Home”. Спокойно можем да кажем, че това е сред най-добрите неща, които са правели изобщо. Впрочем, песента е писана от Орсабал за съпругата му и вероятно за това е толкова нежна, мелодична и романтична. Може да я чуете и видите тук:

Много ни допада и името на новия албум. Сякаш наистина музиката на Tears for Fears е правена за една много нервна планета – за да я успокои и умиротвори. Обложката също е сила.

Източник: www.zrock.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини