От х:

Днес в x:

120 ученици удостоени с Национална диплома за отличен успех

120 ученици от випуск 2024 бяха удостоени с Национална диплома за отличен успех

Те са получили пълни шестици по всички предмети в дипломата за средно образование, както и на държавните зрелостни изпити, съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН).


Освен отличните резултати в училище, учениците имат значими постижения в областите на образованието, науката, технологиите, изкуствата и спорта. Наградените младежи са от 22 различни области на България.


Церемонията по връчването на дипломите се състоя в Националния археологически музей в София и на нея присъстваха министърът на образованието Галин Цоков, министър-председателят Димитър Главчев и министърът на културата Найден Тодоров.


Министър Цоков подчерта, че тази година броят на отличените ученици е рекорден. За сравнение, през 2010 г. само 15 ученици са получили Национална диплома, а миналата година броят им е бил 16. С церемонията формално се закри учебната 2023/2024 година. „Където и да продължите образованието си или кариерата си, носете родината в сърцето си. България има нужда от вас," заяви Цоков в своето обръщение към младите отличници.

Учениците бяха наградени и с електронни книги, осигурени от МОН, а премиерът Главчев и министърът на културата Тодоров също ги поздравиха за техните успехи.

 

Източник: Фрогнюз

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини