От х:

Днес в x:

Филмът за Тръмп с Мария Бакалова ще излезе дни преди изборите в САЩ

ремиерата на филма за Доналд Тръмп „Стажантът“ ще се състои на Международния филмов фестивал в Торонто (TIFF) през 2024 г. Филмът ще бъде пуснат и по кината в САЩ преди президентските избори на 5 ноември 2024 г.

Премиерата на „Стажантът“ ще се състои на TIFF в 19:00 ч. (местно време) в Bell Lightbox в четвъртък, 5 септември, писа Deadline.

„Стажантът“ ще бъде пуснат и в над 2000 киносалона в САЩ на 11 октомври, съобщава Deadline.

„Стажантът“, който е режисиран от иранския режисьор Али Абаси (носител на награда в Кан) и е написан от журналиста Гейбриъл Шърман, получи предимно положителни отзиви в Кан.

В „Стажантът“ участват Себастиан Стан в ролята на Тръмп и звездата от „Наследство“ Джеръми Стронг в ролята на бившия му ментор Рой Кон.

Във филма в главни роли са също носителят на „Еми“ и „Златен глобус“ Джеръми Стронг (Succession) и номинираната за „Оскар“ Мария Бакалова (Guardians of the Galaxy Vol. 3).

Представена като изследване на властта и амбициите в свят на корупция и измама, книгата „Стажантът“ ще разгледа усилията на Тръмп да изгради бизнеса си с недвижими имоти в Ню Йорк през 70-те и 80-те години на миналия век, както и отношенията му със скандалния адвокат Рой Кон. Това е история на ментор и протеже, която изсветлява произхода на една голяма американска династия. Изпълнена с герои, по-големи от живота, тя разкрива моралната и човешката цена на една култура, определяна от победители и губещи.

Първоначално новината за проекта дойде в момент, когато бившият президент на САЩ бе изправен пред съд в Ню Йорк за измама. Въпреки че в момента беше подложен на множество обвинения по множество дела, два пъти подложеният на импийчмънт Тръмп вече гледа към завръщане в Овалния кабинет като лидер на САЩ.

Сценарист на пиесата „Стажантът“ е Гейбриъл Шърман, чийто бестселър „Най-силният глас в стаята“ вдъхнови минисериала на Showtime „Най-силният глас“ с Ръсел Кроу в ролята на основателя на Fox News Роджър Ейлс. Автор на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ и специален кореспондент на „Vanity Fair“, Шърман също така е сценарист и консултант-продуцент на криминалната драма „Аляска Дейли“ на ABC.

Един от най-универсалните актьори на своето поколение, Себастиан Стан вече е пресъздал запомнящо се количество фигури от реалния живот - наскоро влезе в ролята на главния изпълнителен директор на Robinhood Markets Владимир Тенев в Dumb Money, пика на Крейг Гилеспи по късометражния филм GameStop squeeze of 2021, който беше пуснат от Sony през септември след премиера на TIFF. Преди това той получи възторжени отзиви за ролята си на Томи Лий от Mötley Crüe срещу Пам Андерсън на Лили Джеймс в Pam & Tommy на Hulu и избухна с ролята си на Джеф Гилоли, съпругът на елитната състезателка по фигурно пързаляне Тоня Хардинг, който злоупотребява с нея, във филма на Гилеспи „Аз, Тоня“. Иначе е най-известен с работата си като Бъки Барнс/Зимния войник в проекти, вариращи от Капитан Америка до трилъра на A24 A Different Man, който продуцира и в който играе главната роля в компанията на Рейнат Рейнсве.

В момента е с трета номинация за „Еми“ за звездната си главна роля в сериала на HBO „Наследство“, чийто четвърти и последен сезон приключи през лятото, а сред другите скорошни заглавия на Джеръми Стронг са „Време за армагедон“ на Джеймс Грей, „Процесът Чикаго 7“ на Аарон Соркин и „Джентълмените“ на Гай Ричи. Скоро ще го видим и в главната роля заедно с Майкъл Империоли и др. в бродуейското възраждане на „Враг на народа“ от Ибсен, продуцирано от Plan B. Строго ограниченото 16-седмично участие започва с предпремиерни прожекции в бродуейския театър Circle in the Square във вторник, 27 февруари 2024 г., и ще бъде открито в понеделник, 18 март.

Мария Бакалова ще видим в главната роля заедно с Емилия Джоунс и Скут Макнейри в продуцираната от София Копола драма Fairyland, чиято световна премиера се състоя на тазгодишния филмов фестивал Sundance. Други проекти на актрисата са научно-фантастичната драма O Horizon и режисираният от Джери Зайнфелд филм на Netflix Unfrosted. В процес на разработване в Paramount е шпионска комедия с режисьор Пол Файг, в която тя ще се снима срещу Стан. Актрисата изгря с номинираното си за „Оскар“ превъплъщение в Borat Subsequent Moviefilm, а миналата година я видяхме и в нашумелия филм на A24 Bodies Bodies Bodies.

Режисьорът на „Стажантът“ Али Абаси режисира два епизода в първия сезон на хитовата адаптация на видеоиграта The Last Of Us на HBO, а последният филм на Абаси, Holy Spider, имаше премиера на филмовия фестивал в Кан през 2022 г., където звездата Зар Амир Ебрахими спечели наградата за най-добра актриса. Трилърът за сериен убиец беше избран за официалното датско предложение за „Оскар“ за най-добър международен филм и беше включен в краткия списък, макар че в крайна сметка не беше номиниран.

*Статията е по материали от The Economist и Deadline.

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини