От х:

Днес в x:

Хората на ген. Буданов свалиха руски Су-30СМ с ПЗРК, падна в морето

По време на операция в Черно море военнослужещи от специалното подразделение на Главното управление на разузнаването на украинското министерство на отбраната са унищожили руски боен самолет Су-30СМ с преносим зенитно-ракетен комплекс. Това съобщиха от пресслужбата на ведомството на генерал Кирило Буданов.

Отбелязва се, че изтребителят, който е паднал в морето, е принадлежал на 43-и отделен морски авиационен полк на военновъздушните сили на Руската федерация, който е базиран на летището на град Саки във временно окупирания Крим.

„Окупаторите изгубиха връзка със своя боен самолет на 11 септември 2024 г. около 5 часа сутринта. Приблизително три часа по-късно руснаците започнаха операция по издирване и спасяване с участието на самолет Ан-26, както и на хеликоптери Ми-8 и Ка-27. По обед нашествениците докладваха на командването за откритото в морето, на 70 км северозападно от нос Тарханкут, характерно петно от авиационно гориво, а скоро видяха и останките на унищожения Су-30СМ“, се посочва в съобщението.

От ГУР уточняват, че цената на такъв самолет е приблизително 50 млн. долара.

Генералния щаб на ВСУ тази сутрин актуализира загубите на руснаците. Според новата сводка през вчерашния ден са били унищожени 1270 руски окупатори. Също така са били поразени 11 танка, 17 бронирани бойни машини и един самолет.

За изчезването на руския самолет през нощта на 11 септември пръв съобщи Телеграм канала „Кримски вятър“. Твърди се, че той е излетял от летище Саки, за да изстреля ракети Х-31П, но е изчезнал от радарите. „Су-30СМ заедно със Су-35, докато са били над морето северно от Севастопол, са извършили пускове на ракети Х-31П. Су-30СМ изстреля 4 ракети от наличните 6, след което изчезна от екрана на радара, съобщи медията.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини