От х:

Днес в x:

Хасковлия е новият командир на авиобаза „Крумово“

    Бригаден генерал Димитър Павлов е новият командир на 24-та авиационна база – Крумово от днес. Това става с указ на президента Румен Радев, който удостои военнослужещия с висшето офицерско звание. По този повод вчера имаше официална церемония по сдаване и приемане на ръководната длъжност.

    На събитието присъстваха заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, командири на военни формирования, ветерани и семейството на досегашния командир бригаден генерал Димитър Иванов.

    С указ на президента Румен Радев, досегашният заместник-командир на авиобазата полковник Димитър Павлов беше удостоен с висше офицерско звание „бригаден генерал” и встъпи в длъжност като командир на 24-та авиационна база – Крумово, считано от 12 септември. Бригаден генерал Иванов развя три пъти бойното знаме пред строя и го връчи на своя наследник полковник Павлов, който обеща да го пази чисто и неопетнено. В първото си слово като командир той подчерта, че осъзнава поетата отговорност и си дава сметка за ограниченията и предизвикателствата, които стоят пред него, но ще даде всичко от себе си за разрешаването на проблемите и развитието на 24-та авиационна база – Крумово.

    От своя страна бригаден генерал Иванов направи кратка равносметка на военната си кариера, по време на която с търпение, постоянство и непрекъснат стремеж към самоусъвършенстване е успял да постига целите си. Той благодари на личния състав за съвместната работа и на семейството си, което понякога е оставял на заден план заради професионалния си дълг. За дългогодишната му безупречна служба в редовете на Българската армия той получи награди от министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Военновъздушните сили.

    БИОГРАФИЯ

    Бригаден генерал Димитър Павлов е роден на 12 август 1970 г. в Хасково. През 1993 г. завършва ВВВУ „Георги Бенковски” – Долна Митрополия със специалност летец-пилот за ВВС. Има още две магистърски степени от ВА „Г.С.Раковски”: „Организация и управление на оперативните и тактическите формирования от ВВС” от 2010 г. и „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили” от 2018 г., както и различни преминати курсове.  

    Той започва военната си кариера в авиобазата в Узунджово. От септември 1993 г. е в 24-та авиационна база – Крумово и преминава през редица длъжности, като от началото на 2019 г. е заместник-командир.

    Бригаден генерал Димитър Павлов е военен пилот I клас с над 30-годишен стаж в 24-та авиационна база. Лети на вертолети Ми-17 и AS 532 Cougar. През годините многократно е награждаван с грамоти, предметни и парични награди от министъра на отбраната, началника на Главния щаб, началника на отбраната, командира на Военновъздушните сили, началника на Военна академия „Г.С.Раковски” и командира на 24-та авиационна база. Награден е от министъра на отбраната с награден знак „За отлична служба – II степен” през 2011 г. и с награден знак „За отлична служба – I степен” – през 2020 г.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Me
      Mesut
      16 -3
      13:51, 12 сеп 2024
      Нямаме авиация! Имаме Бригадни Генерали и т.н.Честито!
    • 2
      Се
      Село Курашли
      10 -9
      15:51, 12 сеп 2024
      Пак наш човек ! Бригаден генерал за 10 самолета хрантутници и измекяри.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини