От х:

Днес в x:

Едно дете загина, а 19 са ранени по време на лятната ваканция

Изображение 1 от 5

    Едно дете загина, а 19 са ранени по време на лятната ваканция, съобщи днес на пресконференция началникът на Пътна полиция Димо Чобанов. Той и Ангел Янков от СБА обявиха мерките за пътна безопасност в началото на новата учебна година.

    Пострадалите деца са били в ролята си на пешеходци и на такива, управляващи велосипеди или тротинетки. В 2 от случаите са управлявали и АТВ без наличие на правоспособност.

    „Във връзка с ограничаване на предпоставките за ПТП с деца и намаляване на техния брой следва да се засили дейността по провеждане на срещи и изнасяне на лекции сред учащите по тематики, касаещи безопасността на движението по пътищата“, каза Димо Чобанов.

    Ангел Янков припомни, че навиците да се спазват правилата се изграждат в семейството и родителите имат основната роля в превенцията на ПТП с деца.

    В рамките на акцията дните от 16 до 22 септември са обявени за Седмица за превенция на детската пътна безопасност под наслов „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата“, а 18 септември е определен от Roadpol за Ден без загинали на пътя.

    Мерки за пътната безопасност на учениците ще бъдат взети по време на традиционната превантивна акция под наслов „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!”, която се провежда в периода септември-октомври 2024 г.

    Още на първия учебен ден полицейското присъствие в районите на училищата ще бъде заселено. Направени са графици, чрез които ще се осигури дежурство на полицейски сили в пиковите часове, когато децата отиват или се връщат от училище.

     
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      H.
      H.M
      15 -5
      12:29, 12 сеп 2024
      Най добрият ръководител на пътна полиция от всички които са били на този пост
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини