От х:

Днес в x:

С емоции, радост и мотивация стартира учебната година в Димитровград

    Кметът на Община Димитровград Иво Димов откри новата учебна 2024/2025 година в ОУ „Алеко Константинов“.

    Тържеството започна с посрещане и издигане на националното и училищното знаме. Директорът на най-голямото училище в общината Ваня Зафирова поздрави своите колеги, родители и ученици по повод новата учебна година.


    Пожелания за успешна и ползотворна учебна година поднесе и кметът на общината Иво Димов.
    "Днешният ден е почитан от всички българи, защото е символ на просвещение. Последните години се върна заслужено признанието и уважението към българския учител. Като местна власт ще продължим да подобряваме условията, за да може като учители да работите спокойно и да възпитавате димитровградските деца. Благодаря ви, че отново повеждате децата по пътя на знанието и успеха. В училището ще научите много нови неща и ще се потопите в магията на знанието. Слушайте вашите учители и черпете с пълни шепи от тяхната мъдрост и знания! Вървете уверено напред! На добър час!", каза при откриването на учебната година кметът Иво Димов в приветствието си към учители и ученици.

    Учебната година стартира и в Природо-математическата гимназия „Иван Вазов“, която е най-многочисленото средно училище в общината. Там ще се преподава на 563 ученици. Откриването на учебната година в ПМГ бе уважено от Заместник-кметът Яшо Минков, както и от общинския съветник Мартин Колев, които бяха официални гости на церемонията.

    Директорът на ПМГ "Иван Вазов" Валентина Делчева приветства ученици и родители - "Нашата гимназия започва своята 80-та учебна година с високи очаквания и много вълнение". Делчева се обърна и към най-малките, които ще прекрачат портите на димитровградското ПМГ - петокласниците, към които отправи думите "Мили петокласници, вие прекрачвате училищния праг с доверие и вътрешно влечение, ние ви посрещаме с топлота и обич и днес учителите ще ви въведат в класните стаи с ласка и загриженост, за да отварят за вас хоризонта на знанието".

    Видео от откриването на учебната година в ПМГ "Иван Вазов" може да гледате от ТУК

    И други училища бяха уважени от представители на общинска администрация, като секретарят на Община Димитровград Венета Колева бе официален гост на празника в ОУ „Пенчо Славейков“.

    Директорът на Дирекция "Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности" Диана Дончева сподели откриването на новата учебна година с преподавателите и възпитаниците в ПЕГ "д-р Иван Богоров" и ПГ "Проф.д-р Асен Златаров". Всички училища в Община Димитровград получиха поздравителни адреси от кмета Иво Димов с пожелание за успешна учебна година.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини