От х:

Днес в x:

Пеевски никога не е бил оторизиран да държи банковите сметки на ДПС, твърди Тончев

Печатът винаги е бил в ръцете на Джевдет Чакъров, заяви независимият депутат, подкрепящ Ахмед Доган

Независимият депутат от ДПС, подкрепящ Ахмед Доган - Валентин Тончев, заяви пред БНТ, че Делян Пеевски никога не е бил оторизиран да държи банковите сметки на партията.

„ЦИК трябва да отговори коя е банковата институция, която е позволила човек, санкциониран по закона „Магнитски“, да преоторизира други пълномощници“, каза Тончев.

Печатът за банковата сметка винаги е бил на Джевдет Чакъров, твърди той. Тончев е на мнение, че целта на Делян Пеевски е да унищожи ДПС, да открадне марката ДПС, за да се яви с нея на избори и да я трансформира в еднолично търговско дружество.

По думите му ЦИК е подложен на мутренски натиск от Пеевски още от деня на регистрацията за участие в изборите - 2 септември.

„Ние видяхме как ЦИК реагира след груб натиск и мутренски подход от Пеевски - не можа де излезе с решение на посочения казус. В хронограмата на ЦИК ясно е записано, че заявления за участие в изборите се приемат на 2 септември от 9.30 ч. в ЦИК. Колко политически субекта имаше в 9.30 ч.? Имаше един, дойде на място и председателят на ДПС Джевдет Чакъров“, подчерта Тончев.

Той добави, че ДПС се представлява от Джевдет Чакъров и че Пеевски няма подкрепа сред членовете и симпатизантите на ДПС.

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини