От х:

Днес в x:

Серия от ПТП-та през почивните дни, хванат е водач с 2.66 промила алкохол

В РУ- Момчилград е образувано бързо производство за озвършено престъпление по чл.343Б ал.1. от НК за това, че на 5-ти септември около 17.22часа в град Кърджали на ул.»Тина Киркова» 38-годишен мъж е управлявал МПС — собствен лек автомобил с марка «Ситроен Ц4» след употреба на алкохол с 2.66 промила на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство дрегер7510. Извършителят е задържан за срок до 24 часа на основание чл.70, ал.1, т.1 от ЗМВР. Работата по случая продължава от сектор ОП и разследващ полицай при РУ- Кърджали.

На 7-ми септември от 16ч в гр. Кърджали на ул.»Първи май» водач на лек автомобил «Мерцедес» поради движение с несъобразена скорост спрямо интензивността на движение, губи контрол над автомобила и блъска в задна част спрелия пред него лек автомобил «мерцедес» с водач румънски гражданин, който изчаква преминаването на пешеходци по пешеходна пътека. Настъпва ПТП с материални щети по двата автомобила. Инцидентът е постене от екип на сектор «Пътна полиция» при ОДМВР- Кърджали.

На 8-ми септември в 00.30ч в град Кърджали по ул.»Стефан Стамболов», 22 — годишен водач управляващ лек автомобил «Фолксваген голф» на кръстовището с убл.»Христо Ботев» не пропуска движещите сепо пътя с предимство, в следствие на което се блъска с правилно движещ се лек автомобил БМВ. Настъпва ПТП с материални щети. Водачите са проверени за употреба на алкохол с техническо средство дрегер, не е отчетен алкохол.

На 7-ми септември около 21.15 часа по път от село Дружинци към с.Чакаларово 19-годишен водач управлява лек автомобил «Фолксваген» с несъобразена скорост спрямо релефа на местността като на прав участък от пътя внезапно на пътното платно изскача домашно животно- кон, с неустановен собственик, който се блъска в предната част на лекия автомобил и настъпва ПТП, нанесени са материални щети, животното е ранено. Водачът е проверен за употреба на алкохол с техническо средство дрегер, който не отчита алкохол. Сигналът е посетен от екип на «Пътна полиция» при РУ - Кирково

На същата дата около 22.30часа в с.Чорбаджийско, община Кирково по ул.»Георги Димитров» 62-годишен водач управлява собствения си лек автомобил «Фолксваген-голф» с несъобразена скорост спрямо релефа на местността, характера и интензивността на движение, на прав участък от пътя губи контрол и излиза вляво от пътното платно по посока на движение с предна ляма гума се блъска в бордюр, след което в пътен знак, преобръща се по таван върху пътното платно и настъпва ПТП. Нанесени са материални щути по автомобила, водачът е леко ранен. Проверен е за алкохол, който отчита нулев резултат. Мястото на инцидента е посетено от екип на «Пътна полиция» при РУ- Кирково.

Съобщават от ОД на МВР - Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини