От х:

Днес в x:

Бойко Борисов се позиционира: Да има правителство и да управлява ГЕРБ

Аз съм се позиционирал за първа политическа сила. Това е моята битка и който иска да се позиционира около първия е добре дошъл, а не върху последните да правим правителство. От сега трябва да се позиционираме на правенето на правителство. Това коментира пред журналисти в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за вчерашния призив на президента Румен Радев всички служби, институции и партии ясно да се позиционират и да предприемат адекватни действия срещу компрометираните фигури, които се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на страната.

По думите му Радев е прав, че всички трябва да се позиционират. "Моята позиция е ясна - аз искам ГЕРБ да управлява", заяви Борисов.

Той каза още, че от ГЕРБ обясняват всеки ден какво ще направят срещу безводието, защото това очакват хората.

За сблъсъка между президента и Делян Пеевски и неговата фракция в ДПС, Борисов заяви, че той не касае ГЕРБ. "Те да си се сблъскват колкото искат. Когато аз се сблъсквах с ДПС, президентът беше с тях. Те го подкрепиха. Когато аз се сблъсках с президента, те бяха с него. Тогава никой не излизаше да казва - хайде да се позиционираме", изтъкна Бойко Борисов. Според него тези, които разправят всеки ден, го правят, за да им се чуят имената и да влязат във водещите новини.

"Аз от трибуната на парламента отказах подкрепата на ДПС, какво тогава да коментирам проблемите там. Аз съм се позиционирал. Никога ДПС не са ме подкрепяли за нещо. Никога - нито за президентски избори, нито за парламентарни, за нищо - нито в парламента", посочи Борисов. Все пак той призна, че по време на управлението на сглобката ГЕРБ са прокарали заедно с ДСП най-трудните решения, от които всички се криели - относно помощта за Украйна, конституционната и съдебната реформа, новия бюджет, в енергетиката - за Мариците.

"Аз с ДПС не съм работил, не съм правил коалиция. Подпомагали сме се, когато сме имали нужда, били са отговорни по време на сглобката. И толкова - всеки да се стегне, да си изкара добър резултат, да се вдигне избирателната активност, да можем да направим правителство", заяви Бойко Борисов.

По думите му с разделение и предварително изключване на възможните бъдещи партньори няма как да се направи правителство. "Считат се за съизмерими Радев и Пеевски и държат общественото мнение в тях си. Но никой от тях не казва как ще управлява. С кого ще управлява. С 20-30 депутати управлява ли се? Нито единия, нито другия.. Мерят сили. Ако има нещо, което си знаят един за други, да си го кажат", коментира Борисов

Той подчерта, че партия ГЕРБ е готова да управлява. "Трябва стабилност, трябва спокойствие, да се напълни бюджетът, защото нашето верую е - ниски данъци, спокоен бизнес, работа за бизнеса, той да генерира приходи да дава с благотворителност и държавата и общините да изпълняват и подпомагат инфраструктурните проекти", каза още Бойко Борисов.

Източник: инюз

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини