От х:

Днес в x:

ЦИК реши: адв. Венета Русева (ГЕРБ) е председател на РИК-Смолян

Преди броени минути ЦИК взе решение за състава на Районната избирателна комисия в Смолянския избирателен район за изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. СмолянБГвести научи, че за председател е определена адв. Венета Русева. Заместник-председатели са Добрин Тодоров (Възраждане), Костадин Чаталбашев (БСП), Боян Симеонов (ПП-ДБ) и Соня Коджебашева от ИТН. За секретар на РИК-Смолян е назначена Таня Светлинова от ДПС. Одобрените членове са Малинка Кордова (ГЕРБ), Фехри Сираков (ГЕРБ), Василка Гатешка (ГЕРБ), Анастасия Караманолева (ПП-ДБ), Димитър Марев (ПП-ДБ), Ина Караджова (Възраждане) и Стефка Станкова (Възраждане).

Намесата на ЦИК се наложи след като на проведените консултации при областния управител не бе постигнато съгласие между участниците по отношение на състава на Районната избирателна комисия.

Припомняме, че в консултациите участваха: от Коалиция „ГЕРБ-СДС“ – Николай Мелемов; Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ – Михал Камбарев, Цветомира Вакева и Стоян Марев; Партия „Възраждане“ – Здравко Гюров и Добрин Тодоров; Партия „Движение за права и свободи“ – Хари Малинов, преупълномощен от Халил Летифов, който е упълномощен от Делян Пеевски, и Румен Пехливанов, преупълномощен от Джейхан Ибрямов, който е упълномощен от Джевдет Чакъров; Коалиция „БСП за България“ – Севдалин Хъшинов; Партия „Има такъв народ“ – Андрей Кадишев. Не присъстваха представители на други партии и коалиции.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини