От х:

Днес в x:

Полицаи разкриха и опустошиха острова на конопа в Марица

За отглеждане на растения от рода на конопа са задържани двама мъже от Свиленград. Вчера в 8:15 часа на островче в река Марица в землището на село Момково, полицаи са открили засети 72 растения от рода на конопа.

Като съпричастни в отглеждането им са задържани двама свиленградчани на 35 и 39 години, които са стари познайници на полицията. До островчето се стигало с лодка само от имота, разположен срещу него, собственост на по-възрастния от задържаните.

Видимо за растенията са се полагали грижи. Открита е система за капково напояване и е прекарано електрозахранване, като помпата се е включвала автоматично. Конопените растения, разположени на площ от 120 кв.м. са унищожени на място. След доклад на случая е започнало претърсване и изземване на домовете на двамата, а на по-възрастния от тях му е наложена мярка на задържане за 72 часа с постановление на районния прокурор.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Па
    Пабло Е
    20 0
    13:17, 5 сеп 2024
    Някой ги е изпял.
  • 2
    Хи
    Химената
    4 0
    19:31, 5 сеп 2024
    Фермери са момчетата , аз ги знам ве брат ! Не са лоши . Невинни са като Стойчо Токата . Мара а Стойчо ! Никола пушка ли трявка ?
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини