От х:

Днес в x:

Отново отказаха да пуснат от ареста обвиняем за трафик на кокаин и марихуана за 1,7 млн. лева

Изображение 1 от 3

    Окръжният съд в Хасково не уважи молба за замяна на постоянния арест с друга, по-лека мярка за неотклонение. Тя беше подадена от мъж, обвинен в опит за контрабанда на дрога за 1,751 млн. лена през граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от съдебната институция.

    34-годишният Петър Каракостов е с повдигнато обвинение за помагач в наркотрафика, заедно с още двама души, които според прокуратурата, са извършител и подбудител. На 10 февруари тази година, при проверка на пункта “Капитан Андреево”, митничарите откриват специално изграден тайник със специален механизъм за отваряне и затваряне в микробус. Във возилото са намерени марихуана с общо бруто тегло 47,920 килограма на обща стойност 1 150 080 лева и кокаин с общо бруто тегло 3,340 килограма на обща стойност 601 200 лева, всички на обща стойност 1 751 280 лева.

    Петър Каракостов вече поиска замяна на ареста с по-лека мярка за процесуална принуда заради влошено здравословно състояние и липса на доказателства и процесуални действия по случая, но на заседание на първи август т. г. съдът отказа. Сега магистратите отново отказаха да го пуснат от ареста, защото има опасност той да избяга или да извърши друго престъпление. Решението подлежи на обжалване пред апелативните съдии в Пловдив.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ле
      леке
      16 0
      19:01, 4 сеп 2024
      Тоя като го гледам как се е изпъчил,все едно се мисли за Пабло Ескобар!Е такива филмарчета най-лесно се гъчат.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини