От х:

Днес в x:

Международна мрежа за личностно израстване се инициира по време на BIG в София

       СОНИК СТАРТ организира международната експертна кръгла маса в рамките на инициативата BIG в София (BASKETBALL INCLUSIVE GAMES) и слага началото на Международна мрежа за личностно израстване, която улеснява обмяната на опит и гарантира устойчивост на    усилията за социално включване на хората с увреждания.

     Кръглата маса ще се проведе на 10 септември и ще обедини педагози, психолози, социални работници, рехабилитатори и спортни мениджъри от над 10 европейски държави.

     СОНИК СТАРТ вярва, че ефективността на всяка международна инициатива изисква стабилна основа и силни връзки между партньорите. Това включва както координация и дългосрочно планиране, така и ангажираността на хората, които със своя принос и доброволчески дух създават истинския потенциал за промяна и изграждане на сплотени общности.

     Основен акцент ще бъде поставен върху идентифицирането на силните страни и развитието на потенциалите. Участниците ще обсъдят добри практики и подходи за оптимизиране на методите за подкрепа и усъвършенстване на индивидуалните способности.

     Официалното откриване на BIG в София ще се състои на 8 септември от 19:00 часа пред Националния дворец на културата (НДК) с редица изненади за участници и публика, започващи още от 16:00 часа.

      BIG в София е кулминацията на 12-месечна международна партньорска инициатива на Баскетболен клуб за хора с увреждания Левски с водещи организации от 12 европейски страни. Голямата инициатива BIG се провежда в София в периода 7-11 септември 2024 г. Събитието представя най-добрите отбори и спортисти по баскетбол на колички от Европа. Българският Баскетболен клуб за хора с увреждания Левски е домакин. По време на събитието се провежда и международен треньорски семинар. Това международно партньорство е посветено на приобщаването в баскетбола за хора с двигателни увреждания и има за цел да овласти участниците, създавайки трайно положително въздействие върху европейската спортна общност.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини