От х:

Днес в x:

Платната от Националния пленер по живопис „С Хасково в сърцето“ ще вдъхновяват млади творци

    16 платна, изпълнени с много любов и майсторство и вдъхновени от Хасково, представиха тази вечер участниците в Националния пленер по живопис „С Хасково в сърцето“. Това съобщиха от Община Хасково.

    В галерия „Форум“ са подредени колоритните платна на Васил Тенев, Илияна Минкова, Ивелина Иванова, Анатолий Станкулов, Тоска Запрянова-Николовa, Атанаска Димова, Неделчо Кучков и  Луиза Китар. Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и заместниците му Мария Вълчева и Динко Тенев поздравиха творците за това, че са рисували Хасково със сърцето си и са пресъздали неповторимостта на нашия град. 

    Част от картините от пленера „С Хасково в сърцето“ остават във фонда на Община Хасково и ще бъдат включени в годишния календар за 2025 г.

    Тези платна утре ще бъдат вдъхновение и за малките хасковски художници. Точно в 10:00 часа в творческото пространство пред галерия „Форум“ започва второто издание на Минипленера за деца „С Хасково в сърцето“. Това е своеобразен послепис по живопис, който дава възможност на бъдещите художници да рисуват на същата тема, по която са творили утвърдените български художници. 

    В минипленера за деца участват Арт школа „Дъга“ към Младежки център Хасково и школа „Колорит“ към ОНЧ „Заря-1858“. Боички и материали за рисуване са осигурени за всички деца и техните гости от близо и далеч, които искат да рисуват „С Хасково в сърцето“. 
     
     
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини