От х:

Днес в x:

Отличиха почетния гражданин за 2024 г. на Димитровград

    На церемониалната сесия на ОбС Димитровград, на връх 77-та годишнина от основаването му, бе отличен почетния гражданин на града за 2024г. Отличието бе връчено на дългогодишния съдия Анна Игнатова.

    С мили думи за личността и кариерата на  съдия Игнатова й бе връчен плакет от председателя на общинския съвет Гергана Кръстева и кмета на града Иво Димов. Игнатова бе уважена и поздравена от председатели на сесийни групи, съдии и граждани.

    Гергана Кръстева емоционално описа достойната кариера на дългогодишния съдия, както и приноса й към правото и справедливостта.

    Като съдия, Анна Игнатова има 36 години трудов стаж. Кариерата й започва като редови съдия в Районен съд - Димитровград и преминава през всички нива на професионалното израстване. Само две години след като започва работа, е избрана за председател на районния съд в Димитровград и заема поста в продължение на 34 години. Тя е най-дълго изпълняващият председател на районен съд с ранг на председател на апелативен съд, е записано още в аргументите на докладната.


    През годините Анна Игнатова е удостоявана с различни отличия от своите колеги за висок професионализъм, безупречно изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Под нейното ръководство Районен съд-Димитровград е сред водещите в областта. Две трети от окръжните съдии в Окръжен съд-Хасково са кадри, започнали своята кариера  от съда в Димитровград, пише в аргументите.


    Анна Игнатова е била председател на съдебните състави по част от най-тежките и знакови дела с висок обществен интерес. Професионалното й поведение е лишено от всякаква показност и е подчинено на моралните и служебните стандарти. Колегите определят професионалната и личната й репутация, като безупречна и принципна. Като административен ръководител на Районен съд - Димитровград тя създава етични колегиални отношения между магистратите, държавните и местните структури, както и авторитетен екип от съдии и достойни заместници в управлението на повереното й съдилище. Анна Игнатова е уважаван юрист и достоен радетел на правдата. Името й е неразривно свързано с Димитровград, като човек, който е вложил много за развитие и издигане престижа на институциите и утвърждаване на държавността, гласят също мотивите.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини