От х:

Днес в x:

Румен Радев назначи Къдринка Къдринова за член на СЕМ

Президентът Румен Радев е подписал указ за назначаването на Къдринка Къдринова за член на Съвета за електронни медии от квотата на президента. Тя заменя бившия шеф на регулатора Соня Момчилова, чийто мандат изтече в края на юли.  

В съобщението се казва, че Къдринова е сред утвърдените журналисти международници в България. Родена е в Рим. Завършила е Факултета по журналистика в Софийския университет „Св. Кл. Охридски“. Има над 40-годишен опит с непрекъсната журналистическа работа в медиите.

Работила е във вестниците „Народна младеж“, „Диалог“, „24 часа“, „Сега“, „Монитор“, била е зам.-главен редактор на сп. „Тема“, редактор в програма „Хоризонт“ на БНР, коментатор в сайта „Барикада“, както и отговорен редактор на сайта на Съюза на българските журналисти.

Автор е на книгите „Под небето на Матагалпа“ (1987), „Романси в глобално кърваво“ (2005), „Виетнaм – феникс и дракон“ (2009 и 2010 – допълнено издание на английски), „Магията Виетнам“ (2020). Била е дългогодишен председател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България. Член е на Съюза на българските журналисти и на Съюза на българските писатели.

Носител е на редица национални и чуждестранни журналистически и литературни награди. Удостоявана е с орден „Дружба“ от Виетнам (2010 г.), с орден „Дружба“ от Куба (2012 г.) и с Офицерски кръст на Ордена за граждански услуги от Испания (2017).

 

Източник: http://www.segabg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ай
    айдееееее
    2 -1
    11:56, 2 сеп 2024
    Всичко що е руска пропаганда ще бъде одобрено от Къдринка ! От къде я извадиха тази, що не се е пенсионирала до сега? Носител на награди от Виетнам и от Куба ...Руска другарко как се намести в СЕМ?
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини