От х:

Днес в x:

Смолянчанинът Петър Стойчев се готви да преплува Ламанша за първи път през нощта

Изображение 1 от 2

    Шампионът в плувния маратон в открити води Петър Стойчев се готви за трети път да преплува Ламанша. За първи път това ще се случи основно през нощта и при неблагоприятни метеорологични условия. Преди време Стойчев съобщи в профила си, че се готви за това предизвикателство, защото така ще постави световен рекорд - преплуване на седемте най-големи протока в света за най-кратък период от време. Остава само да му стискаме палци, защото Петър Стойчев е нашата смолянска гордост.

    Ето какво публикува плувецът в профила си:

    Предстои ми нощно плуване в тежко време, но вярвам, че ще успея да преплувам отново Ламанша и световният рекорд за Oceans Seven за най-кратък период от време ще стане български!
    Очаква ме много тежко предизвикателство, но с екипа ми взехме решение - тръгвам за своето трето преплуване на Ламанша тази вечер около полунощ британско време. За първи път ще плувам Ламанша през нощта. Ветровете ще го направят още по-тежко. Очакват се вълни от около 1 метър. Температурата на водата ще е около 17.5 градуса. Отделно започна и сезонът на високия прилив. В 23:48 часа тази вечер - около старта на моето плуване, приливът се очаква да е с височина 6.17 метра. По-големите трудности обаче могат само да ме мотивират. Другата опция е изобщо да не плувам, което за мен не е опция.
    Ако всичко е наред, може да се очаква време от порядъка на 10 часа. Но както вече казах - в случая атакувам световния рекорд за преплуване на седемте най-големи маратони в открити води за най-кратък период от време. Останалите 6 преплувах от 14 март тази година. И макар вече да постигнах Oceans Seven - първият българин и едва 32-ият човек в света, искам и този световен рекорд да е български.
    За трети път ще плувам Ламанша заедно с изключителния британец Майк Орам, който ескортира плувци на Ламанша от 1982 г. На снимката сме на неговата лодка Gallivant. Заедно с Майк (вляво) и с Дан обсъждаме времето и условията. Както е видно от лицето ми, не съм много щастлив. Но вече ви казах, това само ме мотивира допълнително.

    Ако искате да следите плуването ми, може да го направите чрез един от следните два тракера:
    https://www.marinetraffic.com/…/details/ships/shipid:189935
    https://cspf.co.uk/tracking#
    Ако използвате втория линк, първо трябва да изберете лодката Gallivant.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини