От х:

Днес в x:

Поредна авария доведе до липса на вода в Девин преди два дни

Изображение 1 от 3

    Заместник областният управител Красимир Даскалов в края на тази работна седмица проведе среща с управителя на "ВиК"-Смолян инж. Костадин Тотев във връзка с поредното спиране на водата в Девин. В разговорите участва и депутатът д-р Красимир Събев. Управителят инж. Тотев е обяснил, че причината за липсата на вода в някои квартали на Девин е авария в района на хлебозавода на ул. "Бузлуджа", получил се е срив в налягането, който от своя страна е довел до недостига на вода по-високи точки на града. След това водата е спряна за отстраняване на аварията.
    "Използвах случая да проверя до къде е стигнало изпълнението на поставените няколко конкретни задачи на ВиК дружеството на проведената на 22.08.2024 год. среща, на която освен управителя на "ВиК" инж. Тотев, присъстваха кметът на община Девин - Здравко Иванов, ръководителите на бутилиращите компании и ръководителят на ВиК район Девин - Никола Стаматов. Докладвано ни беше, че е приключил физическия обход и теренната проверка на водопровода от извора в местността "Балдаран" до входа на града. За радост на всички не са установени сериозно компроментирани участъци. Количеството вода на извора в момента е около 45 л./сек., а на входа на града е около 44 л./сек", коментира заместник областния управител. От бутилиращите компании отново са декларирали, че не използват повече от определеното им, според концесионните договори, количество вода. От ръководството на "ВиК"-Смолян са дали уверение, че екипите в Девин ще продължат да работят по постовените им задачи с оглед елиминиране на предпоставките за изпадане в ситуации на чести спирания на водата за населението на град Девин.
    От своя страна заместник областният управител Красимир Даскалов е категоричен, че ще продължи да следи за изпълнението на поставените задачи към ВиК дружеството до пълното решаване на проблема.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини