От х:

Днес в x:

Днес са консултациите за състав на Районната избирателна комисия в Смолян

Във връзка с предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори областният управител на Смолян Захари Сираков свиква консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия. Поканата е отправена до всички партии и коалиции, представени в 50-тото Народно събрание.
Консултациите ще се състоят днес от 10:30 ч. в зала 201 на Областната администрация. Консултациите са публични, в тях участват парламентарно представените партии и коалиции, като могат да участват и други партии и коалиции, които не са представени в парламента.
Съставът на РИК-Смолян е от общо 13 членове. Районната избирателна комисия се състои от председател, до четирима, но не по-малко от двама заместник-председатели, секретар и членове. Представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в РИК. Всяка парламентарно представена партия или коалиция има право на поне един член в РИК. Председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция. Така Коалиция "ГЕРБ-СДС" има право на 4 членове; Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" – 3 членове; Партия "Възраждане" – 3 членове;
Партия "ДПС", Коалиция "БСП за България" и Партия "Има такъв народ" - по 1 член.
Ако участниците в консултациите не стигнат до съгласие при определянето на председател, зам.-председатели и секретар на РИК, решението се взема от Централната избирателна комисия.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини