От х:

Днес в x:

Христос Христонов за изминалия сезон и новите предизвикателства в шампионата по тенис на маса

    Христос Христонов е роден в Кипър, но потеклото му е от Хасково. От детските си години спортува, а постепенно се насочва към тениса на маса. Това не е учудващо, тъй като баща му и чичо му са държавни шампиони с отбора на Хасково. През последните няколко години Христонов живее с приятелката си в София, където и преминава голяма част от подготовката му. Тренира с националите и негови съотборници Петьо Кръстев, Денислав Коджабашев, Теодор Александров, Милчо Узунов, Мария Йовкова, както и с треньорите Асен Асенов и Светлин Беров.

    Кога започва новият сезон и как се подготвяш за него?

    - Новият сезон започва на 21-ви септември. Тогава имам мач с френския ми отбор SAG Cestas, за който се състезавам вече за 7 години. Подготовката върви много добре. Провеждам двуразови тренировки и фитнес, за да мога да съм колкото се може по-подготвен за началото на сезона.

    Едно от новите ти предизвикателства се нарича ЦСКА. През кои други клубове си преминал в кариерата си?

    - Аз съм роден в Кипър, но цялото ми семейство е от Хасково. Тази година се осъществи първият ми трансфер в български отбор. Досега съм играл само за един отбор „Аргогруп“-Горна Оряховица, като тази година успяхме за първи път в историята на клуба да станем шампиони на Висшата Лига в България. Догодина ме очаква ново предизвикателство. Ще играя за ЦСКА.

    Изминалата година бе добра за теб. Можеш ли да посочиш най-големите успехи за теб?

    - Вярно е, че тази година беше, ако не най-добрата, то сред най-добрите за мен, от гледна точка на спорта. Станах за първи път републикански шампион за мъже на индивидуално, но и на отборно, както и на смесени двойки. Освен в България, имах много добро представяне във Франция и Италия, където нямах нито една загуба. В гръцкото първенство завършихме на трето място и беше голям успех за отбора, защото първенството тази година беше много силно и се състезаваха много големи имена от световната сцена.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини