От х:

Днес в x:

Този кошмар да спре веднага, БСП може да не успее да се яви на изборите, каза юристката на партията

Не съм вярвала, че след 21 години ще има опасност да не мога да регистрирам БСП за участие в изборите. Винаги е имало конфликти между отделни личности и лидерите на партията. Но колкото и да са спорили, никога не са поставяли в битките си юридическата възможност БСП да се явява на избори.

Това заявява главният юрист на БСП Аглика Виденова във фейсбук. Поводът е конфликтът между лидера в оставка Корнелия Нинова и настоящото ръководство на партията и споровете кой реално представлява БСП и има право да я регистрира за вота. Вчера Нинова даде пълномощно за изборите на Георги Свиленски и Иван Ченчев за изборите и обвини временния лидер Атанас Зафиров и сие, че са превърнали БСП в бакалия. От „Позитано“ 20 отговориха „партията не е бащиния“.

Този кошмар в момента с представителството и регистрацията на БСП за избори трябва да спре, веднага!, скочи днес Аглика Виденова.

Призовавам всички предишни ръководства на партията и настоящото да не правят заложник на егото си и междуличностните обиди нашата БСП и хилядите, очакващи с болка социалисти, да се разберат, пише тя.

Уставът на БСП е ясен, законите в страната също! Има подадена оставка, има определен от Националния съвет временен представляващ и изпълняващ длъжността ръководител до провеждането на пряк избор за председател. Единственото действие, което изисква Уставът на партията и отразява волята на ръководния орган Национален съвет, е председателят в оставка Корнелия Нинова да издаде пълномощно на временния ръководител Атанас Зафиров. Предупреждавам, че всяко друго действие би хвърлило в хаос партията и реално би могло да попречи за нейното явяване на изборите, предупреди Аглика Виденова.

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини