От х:

Днес в x:

Монтират фотоволтаици на покрива на читалище „Заря“

Изображение 1 от 3

    Продължава мащабният ремонт на сградата на най-голямото читалище в Хасково „Заря-1858“, съобщиха от кметството. Сградата на просветното средище е един от символите на духовността в Хасково. Вече е в ход обновяването на всички зали, административни части, библиотеките и други помещения.

    В това се увери кметът Станислав Дечев по време на инспекция на ремонтните дейности.

    Сменят се всички системи, покрива и всички останали части на сградата. Предстои да бъде инсталирана фотоволтаична централа, която заедно с термопомпа, ще позволи почти 90% енергийна автономност на сградата.

    Мащабното модернизиране стартира през април. Срокът за изпълнение на обновяването на читалищната сграда е 510 дни. Споразумението за ремонт и обновяване на сградата на най-голямото читалище в община Хасково е съгласно Приложение №3 към Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. То беше подписано от кмета на Хасково Станислав Дечев и министъра на МРРБ.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ан
      Анализатор
      15 -2
      16:02, 29 авг 2024
      Господин кмета, когато е бил в читалище "Заря" видя ли колата на съветничката хореограф-режисьор, паркирана на тротоара без да плаща синя зона ?
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини