От х:

Днес в x:

Любимец празнува 55 години от обявяването си за град

Любимец празнува днес 55 години от обявяването си за град. Празничната програма предвижда тази вечер концерт на латино изпълнителите Торино, Пашата и диджей Живко Микс на централния площад „Трети март“, съобщиха от местната администрация.

„Бъдещето на нашето населено място зависи от личния принос на всеки гражданин, от нашата ангажираност, от чувството ни за отговорност и желанието да продължим да работим за добруването на хората“, каза кметът на общината Анастас Анастасов в празничното си послание. Според него, само с общи усилия любимчани ще съградят това, за което мечтаят. 

Кметът изразява увереност, че всички заедно - община, Общински съвет, институции, бизнес и общественост, ще продължат да градят и да постигат все по-добро бъдеще, ще отстояват името и авторитета на родния град.

Празничният афиш продължава и утре и вдругиден с концерти на „Диана експрес“ и оркестър „Канарите“. Дните на Любимец тази година продължават една седмица.

Първите селища в района на сегашното населено място датират от 6 000 години преди новата ера, сочи историческа справка в общината. В границите на България Любимец е включен след Съединението. Старото му турско име е Хебибче, а новото си получава през 1908 година.

С указ на Президиума на Народното събрание през 1969 г. Любимец е обявен за град. Указът е публикуван в „Държавен вестник“, брой 68 от 29 август 1969 година. 

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини