От х:

Днес в x:

Руски учен доказа, че извънземните съществуват

Руски учен откри части от вкаменели живи същества на местата, където са падали метеорити. Според него това доказва съществуването на извънземен живот, предаде ИТАР-ТАСС, цитиран от БТА. 

"По време на лабораторни изследвания беше установено наличието на специални вещества - стримергласове - в областите на падане на Тунгуския и Краснотуранския метеорити", съобщи за руската агенция Евгений Дмитриев, изследовател от руския Център за планетарна защита към НПО "С. А. Лавочкин". 

Според Дмитриев, "веществата, приети първоначално за шлака, на външен вид са напомняли за зелено стъкло на бутилка". По време на лабораторни изследвания обаче е било установено, че съдържанието на кобалт и титан е 3 пъти по-голямо, отколкото в обикновеното стъкло, на медта е 6 пъти, на никела - 7,5 пъти, на цинка - 20 пъти, а на мангана е 40 пъти повече. Всичко това е накарало учения да извърши по-задълбочени изследвания на находката. 

След 15-годишни проучвания той е стигнал до извода, че "стримергласовете представляват фрагменти от скелета на примитивни морски същества, които по структурата си напомнят на частиците на съвременните морски гъби". 

Систематизирайки събраните данни от различни места на падане на метеорити, ученият е предположил, че на планетите, от които са дошли кометите, са съществували и вероятно все още съществуват водни океани, наситени със соли. 

Лабораторните изследвания на руския учен са потвърдили теорията, че животът на Земята е донесен с комети - главният разпространител на живот във Вселената. Дмитриев предвижда да продължи изследванията си, за да установи дали и сега кометите донасят нови форми на живот на нашата планета. Той планира още да получи признание сред руските учени от Института по астрономия към Руската академия на науките, с цел да бъдат положени основите на нова наука - кометната палеонтология.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини