От х:

Днес в x:

Предимно слънчево, в Сакар очакват интензивни валежи

Времето над Хасковска област ще продължи да бъде предимно слънчево и горещо, но вече без опасно високи температури. След обяд и привечер се очаква захлаждане, а в района на Сакар планина ще вали, като на места валежите ще бъдат интензивни.

Максималните температури няма да надхвърлят 33 градуса, а минималните ще бъдат около 20 градуса.

През следващите дни въздушната маса над страната ще е неустойчива. В часовете до обяд над повечето райони ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На повече места и по-интензивни ще са явленията към четвъртък-петък.

Във вторник вятърът ще е от изток-североизток, в Източна България до умерен; в сряда и четвъртък - от север-северозапад, в петък и през почивните дни в Източна България отново ще стане от североизток.

Във вторник преобладаващите максимални температури ще бъдат между 30° и 35°, а през следващите дни постепенно ще се понижават и в петък ще бъдат между 26° и 31°. През почивните дни, на предстоящата седмица, валежите ще намалеят, температурите слабо ще се повишат.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини