От х:

Днес в x:

Жегата продължава в събота и неделя

Жега и слънце ни очаква в съботния ден на 24 август. За всички 11 общини в Хасковска област е издаден жълт код за предупреждение за опасно високи температури.

Минималната температура в региона ще бъде 20 градуса. Максималните ще бъдат до 34 градуса в планинските и до 37 градуса в равнините общини на Хасковска област.

Спазването на предпазните мерки за опасно високи температури е изключително важно, особено от възрастните хора и децата. 

В неделя ще преобладава слънчево време. След обяд над Източна България и планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, по Черноморието - между 29° и 33°.

В понеделник въздушната маса над страната ще е неустойчива, преносът в приземния слой ще е от североизток, в Източна България - предимно умерен. В часовете до обяд ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини