От х:

Днес в x:

Още половин година ще продължи ремонтът на хасковското ОУ „Никола Вапцаров“

Изображение 1 от 6

    Продължава работата по проекта за модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ОУ „Никола Вапцаров“ в Хасково, съобщиха от общинската администрация.

    Проектът за модернизация на сградата е един от първите, които Община Хасково спечели по Националния план за възстановяване и устойчивост по процедура „Модернизация на образователна среда”. В ход е изпълнението на мерките за изолиране на външните стени, покрива, подмяна на прозорци и врати. Изгражда се достъпна средата с подход до всички нива на сградата и до санитарните възли. Изгражда се асансьор. Обновяването на училището включва още основен ремонт на учебните стаи за модерна, здравословна и комфортна училищна база, изграждане на STEM среда.

    Припомняме, че ремонтът започна на 11 април 2024 г., а срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 311 дни.

    Успоредно с този проект се работи и по идеята за изграждане на нов физкултурен салон по „Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища“. До приключване на ремонтните работи учениците провеждат занятия в сградата на ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини