От х:

Днес в x:

Като по сигнал: МВР, ГДБОП, КПК, АДФИ и НАП удариха ДПС-Доган и близките им

Нито едно правителство не си е позволявало да използва държавните инстанции с цел всяване на страх и психоза, заяви Джевдет Чакъров

Фракцията в ДПС, подкрепяща Ахмед Доган, се оплака от серия проверки от Министерство на вътрешните работи (МВР), Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП), Агенция за държавна финансова инспекция (АДФИ), Комисия за противодействие на корупцията (КПК) и Национална агенция за приходите (НАП).

В писмена декларация членове и симпатизанти на ДПС-Доган се обръщат към служебния министър-председател Димитър Главчев и изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов с молба да не допускат употреба на държавните институции за сплашване.

Председателят на ДПС Джевдет Чакъров заявява, че през последните 35 години нито едно правителство не си е позволявало да използва държавните инстанции с цел всяване на страх и психоза.

По думите му получените сигнали за проверки в общини, управлявани от ДПС и домове на симпатизанти и активисти, е опит за натиск в навечерието на изборите. „МВР, ГДБОП, АДФИ и НАП се превръщат в политическа бухалка“, казва Чакъров.

Независимият депутат, напуснал групата на ДПС в НС - Джейхан Ибрямов заявява, че проверките са много и натискът е голям:

„Без изключение всички наши близки от нашето семейство са подложени на проверки от НАП, всички наши кметове са подложени от АДФИ, привиквани са наши активисти да задават обяснения в МВР, че уж са купували гласове за местните избори. Активирани са и кметове на общини от ГЕРБ. Не мога да съобщя имената, защото след това започва натиск върху тези наши членове и симпатизанти. Има уволнения и в горските стопанисва."

ДПС-Доган призовават Димитър Главчев, Борислав Сарафов, медиите и правозащитните организации да не остават безучастни към акциите срещу тях, което по думите им е злоупотреба с власт.

„Ние ще се борим за правата на българските граждани“, казва Чакъров. Днес той два пъти е разговарял с Главчев.

ДПС-Доган очакват реакция от кабинета на главния прокурор във връзка с изявлението им.

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини