От х:

Днес в x:

Задържаха текстилни изделия, парфюми и перилни препарати на границата

    Митническите служители на „Капитан Андреево“ задържаха „маркови“ 17 228 текстилни изделия и парфюми, както и 22 870 кг „марков“ прах за пране. Стоката е била открита при проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция. Това съобщиха от Агенция „Митници“.

    При един от случаите, който е регистриран на 17 август, митническите служители извършили щателна проверка на товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ по документи групажна стока от Турция за Германия. В хода на контролните действия в товарното помещение са били открити 22 колета, съдържащи 11 461 текстилни изделия, сред които тениски, спортни комплекти, чорапи и шапки, всички с обозначения на защитени търговски марки. В колетите са били открити още 209 чифта обувки с лога на известни спортни марки. Стоките са били иззети поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки, информират още от митническата агенция.

    Ден по-рано, при проверка на товарен автомобил, превозващ перилни препарати от Турция за Албания, митническите служители установили 28 палета с 22 870 кг прах за пране. Всички опаковки, които са били по 2 кг, са били с логото на известна търговска марка. За случая е бил уведомен притежателят на търговската марка, който е потвърдил, че стоката е фалшива.

    При други 5 проверки на автобуси, влизащи в страната от Турция, са били установени 5558 парфюма, носещи лога на световноизвестни марки. Стоката е била открита в личния багаж на пътници.

    Само през два от летните месеци, юни и юли, митническите служители на „Капитан Андреево“ са предотвратили 108 опита да бъдат пренесени близо 330 000 стоки, за които има съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини