От х:

Днес в x:

Смолянският парламент ще заседава на 29-ти август. Сред докладните е разрешително за изграждане на "Болнично вертолетно летище".

Общинските съветници в Смолян ще заседават на 29.08.2024 г. (четвъртък) от 10:00 часа в Сесийна зала на Община Смолян. В дневния ред са включени 25 точки.

Първа точка се отнася за разрешително за водовземане от подземни води чрез съществуващи водовземни съоръжения – КЕИ „Мечо селище № 1“ и КЕИ „Мечо селище № 2“, намиращи се в местност „Брусничовица“, по кадастралната карта и кадастралните регистри на село Гела, община Смолян, предназначени за обществено питейно-битово водоснабдяване.

Местният парламент ще трябва да вземе решение за отдаване под наем на общински терен за поставяне на преместваеми обекти, както и за продажба на общински апартамент на правоимащ наемател.

В дневния ред са заложени още точки, които касаят продажба и изкупуване на имоти в с. Арда, с. Момчиловци и с. Полковник Серафимово.

Като 12-а точка е заложено разглеждането на учредяване на безвъзмездно право на строеж върху общински поземлен имот в полза на Многопрофилна болница за активно лечение „д-р Братан Шукеров“ АД за изграждане на обект: „Болнично вертолетно летище“.

В дневния ред ще се разглежда още:

Учредяване на безвъзмездно право на строеж на Сдружение с нестопанска цел „ФЪН ИН ДЪ МАУНТИН“ върху поземлен имот в гр. Смолян.

Одобряване на подробен устройствен план – план за регулация и застрояване на урегулирани поземлени имоти: УПИ V - жилищен блок на „Редки метали” и цех за производство на колбаси в кв. 35, УПИ II – поща и битови услуги в кв. 36 и промяна на улична регулация по плана на гр. Смолян, кв. „Г. Смолян“.

На предстоящото заседание ще се разглежда още:

Кандидатстване на Община Смолян по Националния план за възстановяване и устойчивост, компонент „Социално включване“, процедура чрез директно предоставяне на средства „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.

Утвърждаване на паралелки и групи с брой на учениците и децата в тях под определения минимум за учебната 2024/2025 година.

Под 22-ра точка стои въпросът за поставяне на барелеф и паметна плоча на полк. Владимир Серафимов в град Смолян.

Ще се обсъжда предложение за отпускане на стипендии за деца и младежи, както и състоянието на общинския път от град Смолян до село Турян. Последната точка е отредена за питания и отговори на въпроси.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини