От х:

Днес в x:

Документален филм за Елтън Джон ще има европейска премиера на Лондонския кинофестивал

Документалният филм „Елтън Джон: Never Too Late“ ще има своята европейска премиера на Лондонския кинофестивал през октомври, съобщи „Варайъти“.

Филмът, проследяващ половинвековната кариера на една от най-легендарните фигури в музиката, ще бъде показан на галавечер с участието на Джон на 10 октомври - ден след откриването на кинофестивала. 

Документалният филм „Елтън Джон: Never Too Late“ е режисиран от Ар Джей Кътлър (Billie Eilish: The World`s a Little Blurry, Listen To Me Marlon) и брачния партньор на певеца, Дейвид Фърниш. 

Лентата, поднасяща едно емоционално заредено, интимно и възвисяващо пътешествие, разказва историята на Елтън Джон, който лично обръща поглед назад към живота си и изумителните ранни дни на 50-годишната си кариера.

Докато се подготвя за последния си концерт в Северна Америка на стадион „Доджър“, Джон разказва за необикновените възходи и сърцераздирателни падения в ранните си години и как преодолява несгодите, злоупотребите и зависимостите, за да се превърне в иконата, която е днес.   

По думите на Кристи Матисън, директор на Лондонския кинофестивал, „режисьорите Ар Джей Кътлър и Дейвид Фърниш внасят дълбока интимност и вълнение в историята на един от най-успешните и обичани музиканти в света“. 

„С удоволствие представяме филма „Елтън Джон: Never Too Late“ и предоставяме на публиката място на първия ред, за да проследи една от най-наелектризиращите творчески кариери на нашето време“, каза Матисън.

Лондонският кинофестивал ще бъде открит на 9 октомври със световната премиера на филма „Блиц“ (Blitz) на режисьора Стив Маккуин. Проявата ще продължи до 20 октомври. 

Източник: nrd.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини