От х:

Днес в x:

MО обяви конкурс за попълването на 290 вакантни длъжности в редиците на сухопътни войски

Министерството на отбраната обяви конкурс за попълването на 290 вакантни длъжности в редиците на сухопътни войски.

Това съобщиха от пресцентъра на МО. Вакантните места са за шофьори, механици, техници за автомобилна и комуникационна техника и др.


Свободните места са във формирования, дислоцирани в Стара Загора, Ямбол, Хасково, Карлово, Казанлък, Благоевград, Враца, Сливен, Пловдив, Асеновград, Белене, Смолян, София, Русе и др.


От ведомството отбелязват, че кандидатите трябва да имат средно или по-високо образование, да са годни за военна служба и да са на възраст до 40 години. Изискването за лицата, отговарящи на чл. 141, ал. 6 от Закона за отбраната и въоръжените сили (ЗОВСРБ), е да са не по-възрастни от 41 години за упражнилите правото си на пенсия и не по-възрастни от 44 години за неупражнилите правото си на пенсия.


Кандидатите могат да подадат своите документи за участие в конкурса в срок до 20 септември чрез структурите на Централното военно окръжие по местоживеене. Конкурсът ще се проведе в периода 9 -13 декември 2024 г. и включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура и събеседване.


Пълна информация за длъжностите, условията и необходимите документи за участие в конкурса е публикувана на интернет страницата на Министерството на отбраната в рубриката „Обяви и конкурси“.

 

Източник: FrogNews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини