От х:

Днес в x:

Зомби апокалипсис: Украински дронове изгориха руското летище Мариновка

На мястото може би е имало 29 изтребители на страната окупатор

Украински безпилотни самолети са поразили летище Мариновка в руската Волгоградска област, което нашествениците активно използват за бомбардиране на фронтовата линия в Украйна.

Източник от Службата за сигурност на Украйна разкри, че при операцията, ръководена от СБУ, са били ударени складове с КАБ-ове (коректируеми авиационни бомби с голяма мощност) и гориво на летище Мариновка.

„Местните руснаци се оплакват, че след атаката на СБУ с дронове военното им летище изглежда като кадри от филм за апокалипсиса“, каза източникът.

Той се пошегува, че така наречената „специална военна операция“ върви по план, затова местните жители цяла нощ и цяла сутрин слушат как се взривяват складове със авиационни бомби, боеприпаси и гориво-смазочни материали.

Над територията на летището се издигат стълбове от черен дим и се чува мощна детонация.

„СБУ с хирургическа точност работи по летища, от които врагът атакува Украйна. Всяка подобна реализация намалява въздушното предимство на руснаците и значително ограничава авиационните им възможности“, заяви анонимният източник от СБУ пред УНИАН.

В град Калач на Дон във Волгоградска област на Руската федерация през нощта на 22 август избухнаха взривове вследствие на атака с дронове. След това избухна пожар на военното летище Мариновка, което се намира в село Октябрски, на около 20 км от Калач-на-Дон.

Ако се съди по спътникови снимките на НАСА, на територията на военния аеропорт горят няколко различни обекта. На по-ранни сателитни снимки на авиобазата от 19 август се виждат почти тридесет военни самолета - 14 Су-24 и 15 Су-34 - и осем камиона.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини