От х:

Днес в x:

Кметът инспектира работата по изграждане на Центъра за високи постижения в Хасково

Изображение 1 от 2

    Продължава работата по изграждане на един от най-мащабните проекти в образователната инфраструктура на Хасково – Център за високи постижения в ПГДС „Цар Иван Асен II“, съобщиха от общинската администрация.

    Днес кметът на община Хасково Станислав Дечев и директорът на гимназията Маргарита Топалова за пореден път инспектираха хода на строителните дейности. В двора на училището вече се изгражда новата и модерна сграда на Центъра. В нея ще има учебни кабинети, лаборатории по геодезия, по механизация на горското стопанство, за изпитване на строителни материали и др. Тук ще бъдат ситуирани и студио по дизайн и CNC работилница с високотехнологични машини, уреди, апаратура, софтуер. Центърът за високи постижения ще осигури връзката на професионалното образование в ПГДС „Цар Иван Асен II“ с местната икономика. В него ще се обучават функционално грамотни млади хора, мотивирани за реализация в приоритетните икономически сектори в региона. Строителството започна през месец април тази година, срокът за изпълнение е 510 календарни дни.

    Центърът за високи постижения в ПГДС „Цар Иван Асен II“ Хасково е поредният проект на Община Хасково, който се финансира от Националния план за възстановяване и устойчивост и който модернизира училищата и базите за образование и възпитание на децата на Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Же
      Жеко
      1 0
      11:58, 23 авг 2024
      БРАВО КМЕТЕ но отдели време поне един час посети Кв.Република за да видите мизерия,[камари от боклуци]
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини