От х:

Днес в x:

U2 с първи по рода си филм, който потапя феновете в революционните им концерти в Сферата

По-малко от половин година след завършването на резиденцията си „U2:UV Achtung Baby Live at Sphere“ в Лас Вегас, с която откриха уникалната сферична зала, U2 обявяват завладяващ концертен филм. Режисиран от Edge и неговата съпруга Morgleigh Steinberg, „V-U2 An Immersive Concert Film at Sphere Las Vegas“ е описван като първо по рода си потапящо изживяване, възможно само в Сферата, което ще пренесе феновете обратно към революционните шоута на U2 и ще ги накара да се почувстват сякаш са там.

В рамките на серия от 40 концерта в новаторската арена между 29 септември 2023г. и 2 март 2024г., U2 свириха пред повече от 700 000 фенове.

„Целта беше да предоставим на зрителите възможно най-близко усещане до изживяването на концерта на живо“, казва Edge, който също продуцира филма заедно с Bono, Adam Clayton и Alan Moloney. „Никога не съм гледал шоу на U2. Толкова съм удовлетворен, че уловихме страхотен такъв.“

Това е първият филм, заснет с Big Sky - камера с висока разделителна способност, разработена от Sphere Entertainment.
„Познахме всички огромни възможности на технологиите, но не знаехме какво да очакваме от процеса на създаване на този филм“, казва Morgleigh Steinberg. „Работата се превърна в истинско сътрудничество между група, артисти, продуценти и технологични екипи. Крайният резултат е кинематографично изживяване, което пренася зрителите в енергията и красотата на шоуто на живо.”
 
Първото излъчване на продукцията е на 5 септември, а билетите за „V-U2“ влизат в официална продажба на 23 август.

Ето трейлъра:

Източник: radio1rock.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини