От х:

Днес в x:

„Мафиотът: Дейвид Чейс и „Семейство Сопрано“ дебютира в Max на 8 септември

Документалният HBO Original филм от две части „Мафиотът: Дейвид Чейс и „Семейство Сопрано“, режисиран от носителя на Оскар® Алекс Гибни, дебютира на 8 септември в стрийминг платформата Max. Филмът имаше своята световна премиера на фестивала "Трайбека" тази година. 

25 години след премиерата си HBO Original сериалът „Семейство Сопрано“ остава културен феномен и мерило за престижна телевизия. В „Мафиотът: Дейвид Чейс и „Семейство Сопрано“ прочутият режисьор Алекс Гибни навлиза дълбоко в психиката на създателя и сценарист на „Семейство Сопрано“, Дейвид Чейс, за да хвърли светлина върху живота и кариерата му, като същевременно предлага уникален поглед към неговата несравнима работа върху емблематичния сериал.

Поставяйки Дейвид Чейс в кабинета на д-р Мелфи (герой от „Семейство Сопрано“), Гибни задълбава в произхода на „Семейство Сопрано“, в творческия процес и интимните връзки между собствения живот на Чейс и на много от неговите герои. Заедно със сценаристи, продуценти, изпълнителни директори и актьори, сред които Лорейн Брако, Еди Фалко и Майкъл Империоли, документалният филм предлага прозрение и вдъхновение чрез зашеметяващ набор от клипове от сериала, записи от прослушванията на много от членовете на актьорския състав, и кадри зад кулисите, които отвеждат зрителя в оживения свят на „Семейство Сопрано“.

Израснал в италианско американско семейство в северната част на Ню Джърси, пленен от киното, Чейс разказва подробно за старта на своята кариера в Холивуд, където пише за множество телевизионни предавания, и за връзката си с HBO, когато представя своя антигерой мафиот Тони Сопрано. Чейс споделя откровено за предизвикателствата на воденето на успешен сериал, неизбежната „смърт“ на някои любими герои в сериала и творческите му работни отношения с покойния Джеймс Гандолфини. „Мафиотът: Дейвид Чейс и „Семейство Сопрано“ ни отвежда в стаята на сценаристите, от вдъхновяващия пилотен епизод до противоречивия край на сериала, демонстрирайки как история за многопластов мафиотски бос се превръща в културен феномен и революционна телевизионна сензация.

Освен Дейвид Чейс, във филма ще видим още Робин Грийн (сценарист и продуцент на „Семейство Сопрано“), Крис Албрехт (бивш председател и главен изпълнителен директор на HBO), Каролин Щраус (бивш президент на HBO Entertainment), Алик Сахаров (режисьор на фотографията), Терънс Уинтър и Франк Рензули (сценаристи и продуценти на „Семейство Сопрано“), актьорът и писател Майкъл Империоли и актьорите Дреа де Матео, Лорейн Брако, Стивън Ван Занд, Еди Фалко, както и архивни интервюта с покойните актьори Нанси Маршан, Джеймс Гандолфини и Тони Сирико.

ЧАСТ ПЪРВА
Дейвид Чейс разказва за ранните си години в Ню Джърси, очарованието си от правенето на филми и пробива си в телевизионното писане в Лос Анджелис. След успешна кариера като телевизионен сценарист, Чейс решава да напише нещо лично за майка си. Това се превръща в „Семейство Сопрано“ - игрален филм за мафиот, чиято майка заговорничи да го убие. Отхвърлен от повечето големи телевизии, Чейс постига успех в HBO и започват кастингите за „Семейство Сопрано“. Лорейн Брако е най-голямото име, което се присъединява към актьорския състав, като влиза в ролята на д-р Мелфи, а музикантът Стивън Ван Занд е избран за ключова роля. С участието на Джеймс Гандолфини и Еди Фалко сериалът се снима на място в Ню Джърси и въпреки че има антигерой като главен герой, нетрадиционният сериал се превръща в сензация.

ЧАСТ ВТОРА
Чейс обсъжда предизвикателствата на планирането на 13 епизода и балансирането на мрака с комедия и с драма. В същото време той и други сценаристи признават, че черпят вдъхновение от лични преживявания, които да предадат на героите от сериала. Актьорският състав споделя своите спомени за покойния Джеймс Гандолфини, неговата щедрост и гениалност и стремежът му да бъде под светлината на прожекторите. Чейс говори за трайната си любов към героя Тони Сопрано и кръговрата на сериала от първия епизод, водещ до противоречивия финал.

HBO Documentary Films представя „Мафиотът: Дейвид Чейс и „Семейство Сопрано“, продукция на Jigsaw. Режисьор е Алекс Гибни, продуценти са Офелия Харутюнян и Алекс Гибни, а изпълнителни продуценти са Никол Ламбърт, Ричард Перело и Стейси Офман. За HBO изпълнителни продуценти са Нанси Ейбрахам, Лиза Хелър и Сара Родригес.

Документалният HBO Original филм от две части „Мафиотът: Дейвид Чейс и „Семейство Сопрано“, е с премиера на 8 септември в стрийминг платформата Max.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини