От х:

Днес в x:

Инж. Ненко Дервенков официално пое ВиК – Хасково

Инж. Ненко Дервенков официално пое ВиК – Хасково. Той пое поста от досегашния управител инж. Божидар Желяков, който ръководеше дружеството близо три години. Промяната в ръководството вече е вписана в Търговски регистър, съобщиха от „Български ВиК холдинг“.

Оттам уточниха, че рокада има и в ръководството на ВиК – Смолян. Те са извършени с решение на Управителния съвет на холдинга след задълбочена проверка на текущото състояние на операторите в областите Смолян и Хасково и във връзка с изготвен анализ на бъдещите стратегически цели.

С оглед на промените са взети под внимание всички актуални изменения в сектора, климатичните промени, както и актуалната финансова обстановка на ВиК дружествата.

„Решението на УС на „Български ВиК холдинг“ ЕАД е с цел оптимизиране на работата на двата оператора, реализация на текущи и бъдещи проекти за модернизация на ВиК мрежата и инфраструктурата, чрез които да се подобри качеството на предлаганите услуги за гражданите в обслужваните населени места“, информираха още от „Български ВиК холдинг“.

Управителят на ВиК – Хасково инж. Ненко Дервенков е завършил Висше строително училище „Ген. Благой Иванов“ със специалност „строителен инженер по технология на строителството“. Притежава богат експертен и управленски опит в сектора, като под негово ръководство е преминало изпълнението на различни ВиК проекти. Участвал е и в управлението на проекта по изграждане на довеждащи водопроводи на Свиленград. Дервенков беше общински съветник в Свиленград от гражданската квота на ГЕРБ, но в края на юли се отказа от мястото си.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Хм
    хм
    31 -4
    12:41, 21 авг 2024
    Свиленградската гербаджийска мафия се премества към Хасково ....сигурно скоро ще има пари за усвояване ....
  • 2
    Ха
    Хах
    20 -3
    13:54, 21 авг 2024
    Този Дервенков -много дървен изглежда 🤔
    • Ба
      баф
      19 -2
      14:33, 21 авг 2024
      сив гълъб с очила
  • 3
    Ка
    Кауня
    15 -4
    20:19, 21 авг 2024
    Наточил си е здраво зъбките,ще пада яко крадене-типичната ехидна усмивка на герберски те лицемери.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини