От х:

Днес в x:

Започна ремонт на пътя Свиленград –  Маточина

    Започна дългоочакваният ремонт на пътя Свиленград – Маточина, съобщиха от Община Свиленград. Участъкът до граничното село е републикански път с дължина 36 километра и 800 метра. Там не е извършван ремонт от 50 години, а изключително компрометираната настилка затрудняваше придвижването и достъпа на местните хора и туристите, казват още от администрацията.

    Днес обектът бе посетен от кмета на Свиленград арх. Анастас Карчев, инж. Соня Атанасова - директор на Областно пътно управление – Хасково, инж. Христо Христов – изпълнителен директор на фирма „АБ“ АД – Хасково, която ще изпълнява строителството, както и техническият ръководител Тилко Тилков.

    Ще бъде извършено цялостно асфалтиране на пътното платно, рециклиране на основите, подмяна на 60 водостока, изграждане на нови банкети и канали, подмяна на вертикална и хоризонтална сигнализация. Очаква се фирмата-изпълнител да приключи ремонта до една година.

    „Дългочаканият ремонт на пътя за Маточина най-накрая се случва след многократни искания от страна на общината през годините“, коментира кметът арх. Карчев.

    „След обновяването на пътната инфраструктура ще се даде тласък на туризма в района. Общината ще развие туристическите дестинации до крепостта „Букелон“ в Маточина, до скалните църкви в Михалич, до Щит, където има къщи за гости, и всичко това ще върне живота в нашите села“, заяви още градоначалникът.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини