От х:

Днес в x:

10 години от последната славна страница в историята на хасковския футбол

    Навършиха се 10 години от последната славна страница в хасковския футбол. През 2014 година, в първи кръг на А група, тогавашният „Хасково 2009“ записа сензационна победа над действащия шампион „Лудогорец“. Успехът бе постигнат с резултат 1:0. Единственото попадение в срещата реализира Дончо Атанасов, който се разписа във вратата, пазена от Владислав Стоянов. 

    Тогава за последно се видя и пълен стадион „Хасково“. Легенди на местния футбол, сред които Коце Латинов и Йордан Кичеков, бяха по трибуните. Хиляди скандираха за своя отбор. А след края на мача футболистите и треньорът Димчо Ненов поздравяваха публиката. И всичко бе дотук. Последваха редица загуби, изпадане от елита на България, впоследствие и прекратяване на съществуването на този клуб.

    Вече 10 години след тази гръмка победа запалянковците от Хасково така и не видяха нещо по-значимо.

    Последваха опити за обединение на футбола в града - идея, която така и не се реализира, както бе замислена. Футболните школи ставаха все повече, но мъжкият футбол така и не прокопсваше или просто отборите нямаха за цел да влязат в професионалния спорт. Лъч надежда даде „Саяна Хасково“, който на два пъти бе на крачка от класиране във Втора лига. В крайна сметка обаче и този отбор остава в третото ниво на родния футбол.

    Надеждите на феновете са някой ден Хасково отново да има футболен отбор в професионална лига. Това обаче на този етап си остава само една мечта.

    Дотогава хората, макар и останали малко по трибуните, ще продължават да си пеят песента, създадена за влизането на „Хасково 2009“ в А група, “...червено бели, червено-бели, бъдете футболисти смели...”

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Видеа по темата

    Последни новини