От х:

Днес в x:

Хасковлии са 50/50 за изграждането на нова частна поликлиника

Намерението за изграждане на нова частна поликлиника зад ДНА в Хасково провокира редица коментари и въпроси сред обществеността. Новината за бъдещото строителство на здравното заведение съобщи кметът на община Хасково Станислав Дечев в средата на миналия месец. Десетина дни по-късно предложението беше разгледано на заседание на Общински съвет – Хасково, на което също имаше сериозен дебат. Местните парламентаристи дадоха „зелена светлина“ за това теренът в пространството между ДНА и парка с паметника на 10-ти Пехотен родопски полк да бъде продаден без търг, като площта ще бъде оценена от независим оценител. Намерението е медицинският център да бъде на площ от близо 7 дка, като ще има надземни и подземни етажи, включително и паркинги. Идеята трябва да бъде изпълнена в рамките на 2-3 години.

Именно разногласията сред обществеността станаха повод Haskovo.net да инициира анкета по темата с въпрос: Одобрявате ли намерението за изграждане на нова поликлиника зад ДНА в Хасково? В нея са участвали 343 души. Близо половината от тях – 46.1% (158 души) са отговорили положително. Приблизително толкова са дали отрицателен отговор – 47.2 (162 души). Останалите 6.7% (23 души) са отговорили с „Не мога да преценя“. Резултатите може да видите тук.

Допитването няма представителен характер, но дава представа за нагласите сред обществото.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ан
    Анализатор
    12 -12
    18:37, 19 авг 2024
    Нека да има поликлиника и нека да е там! Само съветничката хореограф-режисьор ридаеше като Ала Пугачова от трибуната на съвета, защото искала зала спортна, та нали трябва да има още от къде да точи пари общински уж в името на децата. Заради нея хора като Румяна не могат да получат финансиране заради смешните уж АРТ работилнички.
    По-добре да ѝ се направи един гараж, че да може да си паркира колата, а не да задръства тротоарите по центъра, без да плаща синя зона!
  • 2
    И
    И
    23 -2
    08:20, 20 авг 2024
    В целия град навсякъде кабинети ,и сега още , това е град , а не на всяка улица поликлиника, както е сега , много болни мозъци начело с Дечев, за пари всичко прави .
  • 3
    Мн
    мнение
    13 0
    08:50, 20 авг 2024
    няма лошо да има още една болница, но защо теренът ще се продава без търг ??? стана като в оня виц - тъкмо да и го вкарам и тя не дойде!
    • Ня
      Няма болница
      7 0
      13:18, 20 авг 2024
      Не става въпрос за болница, а за високотехнологична поликлиника. Явно в Хасково са твърде консервативни и не могат да разберат напредничавите идеи на кмета и екипа му, че високотехнологичната поликлиника е нещо повече от болница. В смисъл тук ще има едни кабинетите, в които като отидеш на преглед ще те препращат към съответната болница от веригата. Тая поликлиника ще е нещо като гара-разпределителна и донор за болниците на веригата в страната. Така да се каже високотехнологичната поликлиника по нищо няма да се отличава от другите подобни в Хасково. И разбира се там няма да има в събота и неделя дежурни кабинети, които да работят със здравната каса, за да се разтовари спешната помощ. Това се прави, за да се печели, а не да се подобри здравеопазването в Хасково.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини