От х:

Днес в x:

Концерт-спектакъл беляза началото на нова ера за читалището във Войводово след ремонта

    Концерт-спектакъл беляза началото на нова ера за Народно читалище „Отец Паисий-1925“ в хасковското село Войводово. Поводът бе обновената сграда на културното средище – място, което през годините е станало сърце и душа на местната общност.

    В събитието участваха 62 фолклористи - от 4-месечно бебе до 80-годишна жена, които бяха представители на 3 етноса. На концерта присъстваха близо 300 души – местни жители и гости, които изпълниха салона на читалището, като имаше и правостоящи.

    В сърцето на читалището са младите и талантливи самодейци от Фолклорен танцов състав „Войводовче“ с хореограф Габриела Стефанова.

    „Под светлините на сцената и звуците на музиката, ние бяхме свидетели на магията, обединяваща хората в името на културата, знанието и изкуството. Ремонтът и обновлението на нашата сграда са символ на възраждането на читалището, на новите възможности и на бъдещето, което ни очаква“, каза Светла Севова – секретар на читалището. Тя допълни, че на 26 ноември 2025 година се навършават 100 години от създаването на културното средище. Юбилеят ще бъде отбелязан с още по-грандиозен концерт, подготовката за който е започнала отсега.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини